Wat doe ik eigenlijk op brood?

Een van de meest gestelde vragen aan vegans in Nederland is “Wat doe je eigenlijk op je brood?” Dat is een 'lastige' want traditioneel gezien eten we vaak vlees en zuivelproducten op brood. Dus wat nu?

Voordat we een lijstje opnoemen met dat wat je nog wél op je brood kunt smeren, is het misschien ook het overwegen waard om iets anders te eten. Tijdens ontbijt zou je bijvoorbeeld over kunnen gaan op havermout, Brinta, vegan yoghurt met cruesli of een tofu scramble. Dit zijn allemaal ontzettend gezonde eiwitbronnen die je helpen bij een goede en gezonde start van de dag.

Je kunt dan tijdens het lunchen weer een broodje eten met een van de volgende opties:

Groentespread (AH, Zonnatura, baba ganoush, ajvar, Aldi), vegan vleeswaren, petit paté en filet americain van De Vegetarische Slager, avocado (DUH!), vegan kaas (Wilmersburger), heerlijke tahin, hummus in alle varianten, vegan roomkaas, Speculoos, schuddebuikjes, pure hagelslag, pure chocoladepasta, jam, appelstroop, pindakaas of een zelfgemaakte spread! 

Wees creatief, eet veel en ga op ontdekkingstocht. Veel plezier!

Recept inspiratie
Ik wil meer inspiratie! →
Insert alt text here
Teruglezen?
Klik hier voor het email archief voor de afgelopen dagen of afgelopen VeganChallenge edities. Dit is handig voor wanneer je wat later bent begonnen met de VeganChallenge of je vindt het gewoon leuk om oude mails terug te lezen.
Ga naar het archief →
Leesvoer voor 6 April
Verborgen dierlijke ingrediënten: karmijn
Beginnen met plantaardig eten betekent veel verpakkingen lezen. Je leert producten en hun ingrediënten steeds beter kennen en soms word je zelfs verrast door producten die vegan blijken te zijn. Maar welke ingrediënten zijn dierlijk? Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommige zijn minder opvallend. Vandaag: karmijn!
Lees meer →
Edelgist
Vind je kaasvervangers te duur of te lastig verkrijgbaar? Niet getreurd, de redding is nabij, en die heet… edelgist! Laat je niet afschrikken door de naam, want het is lekkerder dan het klinkt. Wat is het precies en wat kun je ermee? Dat leggen we je vandaag uit.
Lees meer →
Meer dan plantaardig: cosmetica
Plantaardig eten is een belangrijk deel van veganisme, maar waar gaat het nog meer om? Aangezien vegans streven geen dieren te gebruiken, vermijden zij ook het gebruik van op dieren geteste producten en cosmetica met dierlijke ingrediënten.
Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Twitter Pinterest Instagram
Uitschrijven    |    View this email in your browser