Insert alt text here
Speciaal voor jou! ♥

Speciaal voor jou als deelnemer hebben we verschillende mooie acties op touw gezet zodat je alvast kennis kunt maken met een aantal vegan restaurants, webshops en winkels gedurende de maand april! Of je nou op zoek bent naar een paar vegan schoenen, een lekkere lunch, online boodschappen (KAAS!) of een 5-gangen diner... Allemaal met een mooie VeganChallenge korting!

Deelnemers Acties →
Plannen, plannen, plannen

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Als er iets is wat belangrijk is vandaag dan is het wel dat je je goed voorbereid op je supermarkt bezoeken. Misschien ben je iemand die voor de hele week boodschappen doet? Misschien wel voor alleen een dag? Misschien doe je boodschappen online of in de supermarkt. Wat je ook kiest, bereid je in ieder geval goed voor.


Wat moet je precies halen? Kies een aantal basiselementen. Dat zijn allereerst de graansoorten (havermout, Brinta, brood, rijst, aardappelen, pasta, enzovoort). Dat is vaak de basis van een maaltijd. Kies daarna de groenten en fruit die je daarmee wilt combineren (bananen, appels, rozijnen, peren, mandarijnen, aubergine, courgette, paprika, wortels, uien en ga zo maar door). Vervolgens kies je de smaakmakers die je helpen om het allemaal wat lekkerder te maken (suiker, zout, olie, knoflook, kruiden, beleg, appelmoes, ketchup, curry) en natuurlijk een hartige, gezonde eiwitbron (denk aan alle soorten bonen, vleesvervangers, kaasvervangers). Misschien wil je ook wel graag wat te snacken hebben (chips, koekjes, snoep, chocola, ijs). Het is allemaal te krijgen in de vegan variant. Loop eens door jouw supermarkt (zodat je die het beste leert kennen) en ga stap voor stap de categorieën langs. Zorg dat je tijdens de eerste keer boodschappen doen lekker veel in huis haalt zodat je geen trek krijgt en altijd wat kan eten.


Natuurlijk krijg je ook genoeg recepten via deze e-mails voorgeschoteld. De ingrediënten daarvoor staan uiteraard bij het recept en morgen gaan we het daar ook even over hebben.


Nu eerst: boodschappen!

 
Recept inspiratie
Als het goed is heb je al heel wat recepten geprobeerd. Maar we zijn nog niet eens begonnen! Wat dacht je van het volgende?

Ik wil meer zien →
Leesvoer voor 4 April
Hoe kom ik aan mijn eiwitten?
Een vraag van veel mensen blijft, hoe kom je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel weten welke producten je dan moet eten. Vandaag hebben we het over peulvruchten. Bonen, erwten en linzen, ze tellen allemaal mee. We geven je meteen wat tips om ze lekker te bereiden!
Lees meer →
Vegan uit eten: algemene tips
Uit eten gaan, altijd gezellig. Alleen waar ga je heen als er geen vegan restaurant bij jou in de buurt is? Of hoe zorg je dat je door je niet-vegan vrienden of door het restaurantpersoneel als ‘de moeilijke veganist’ gezien te worden? Geen paniek! We geven je wat algemene tips over hoe je plantaardig uit eten gaat.
Lees meer →
“Hey Joyce, mis je kaas niet enorm nu je vegan bent?!”
Ik kan vrij kort en bondig antwoorden; Ja, ik mis kaas. Ook ik was iemand die altijd riep; “Ik kan nooit vegan gaan, dan ga ik kaas missen” – maar toch nam ik de stap om vegan te gaan. Of het kaas-gemis ooit minder gaat worden kan ik niet met zekerheid zeggen.
Lees Meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser