Wat zit er in je keukenkast?

Je hebt pas door hoeveel dierlijke producten je gebruikt wanneer je eens goed onder de loep neemt wat je allemaal eet in je dagelijks leven. Twee dingen vallen waarschijnlijk op: Poeh! Dierlijke ingrediënten zijn in de meest gekke producten te vinden. En POE! Wat zijn er gelukkig ook ontzettend veel producten die al vegan zijn.

Want onthoudt, veganistische producten zijn gewoon de producten die we altijd al gebruikten. Het betekent niet dat je ineens totaal andere boodschappen hebt. Je vervangt alleen een aantal elementen voor wat anders.

Wat dacht je van pindakaas? Appelmoes? Volkorenbrood? Of lekkere pasta? Pizzadeeg! Risotto en Mie. Maar laten we ook gezond doen. Bonen, broccoli, bloemkool, kikkererwten, wraps, avocado’s! Kijk dus vooral naar wat je WEL wilt en niet naar wat je NIET wilt eten. Koop veel van wat je wel wilt eten en leer daar mee koken.

Dus duik je keuken in en snuffel eens langs de producten die je daar vindt!

Waarom is het zo belangrijk om op deze dag je keuken uit te zoeken? Dit doen we zodat jij met een schone lei kunt beginnen. Het is veel makkelijker een uitdaging vol te houden wanneer je niet in je koelkast hebt liggen wat je niet zou willen eten. Stop je koelkast en keukenkastjes vol met gezonde, voedzame, heerlijke, plantaardige producten. Dan is het al een stuk makkelijker om een maaltijd te maken die plantaardig is. Een top begin!

 
Recept inspiratie

Yummmmm! Aan de slag met de volgende recepten:

Ontbijt: Kokos Ananas Smoothie

Lunch: Minestrone met Crostini

Diner: Stamppot met Doperwt en Munt

Ik wil meer zien →
Lezen en kijken op 3 April
Lunchbox
Lunchbox: Emma-Gwen
De lunch is een belangrijke maaltijd. Na een halve dag werk of studie is het belangrijk dat je genoeg energie binnenkrijgt, zodat je er nog een aantal uur tegenaan kan. Maar wat eet je als lunch in plaats van een broodje kaas of worst? Vandaag deelt veganist Emma-Gwen wat ze de afgelopen tijd in haar lunchtrommel heeft meegenomen.
Lees meer →
Vegan supermarkt: koek
Koekjes! Vaak worden ze gepromoot met een groot label met ‘echte roomboter’ of ‘met echte stukje melkchocolade’ erop. Maar wist je dat een heleboel koekjes in de supermarkt helemaal geen dierlijke producten bevatten? Als vegan hoef je het koekjesschap dan ook absoluut niet over te slaan. 
Lees meer →
Leuke Nederlandse boeken over veganisme
Hoewel we de komende weken tips zullen geven voor leuke Nederlandse bloggers, vloggers en instagrammers, hoef je niet per se op internet te zitten om meer te weten te komen over veganisme. Er worden namelijk ook een heleboel leuke (kook)boeken geschreven. Vandaag delen we onze favorieten!
 
Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram