Insert alt text here
Maak kans op dit Wilmersburger pakket!
De veganistische kaasvervangers van Wilmersburger zijn verkrijgbaar of te bestellen bij supermarkten als Jumbo, Albert Heijn, Deen, Marqt en Natuurwinkel. De producten zijn behalve 100% plantaardig ook palmolievrij. Ook zijn diverse producten van Wilmersburger verkrijgbaar bij diverse horecagroothandels. Klik op de button en laat weten wie jij dit pakket van Wilmersburger gunt!
Wie is een echte kaaskop? →
Wat is vegan precies?

Tijdens deze 30 dagen hebben we het over een vegan/veganistische leefstijl. Dat is een levensstijl waarbij je geen (of zo min mogelijk) gebruik maakt van dierlijke producten.
Die dierlijke producten komen het meeste voor in ons dieet in de vorm van vlees, eieren en melkproducten. Dit zijn producten waar we allemaal mee zijn opgegroeid en wat dus best even wennen kan zijn om daarvan af te komen.

Waar je voorheen automatisch de supermarkt inging en je boodschappen pakte, zul je nu even moeten nadenken. Wat ga ik kopen? De komende weken ben je je bewust van dat wat je consumeert. Zit er eigenlijk iets dierlijks in dit koekje? Huh? Melk in brood? En wat kan ik eten in een restaurant?

Laat je niet afschrikken door die eerste paar dagen/weken waarin je je steeds bewuster begint te worden van wat je eet. Net zoals elke gewoonteverandering, zul je er in het begin wat meer mee bezig zijn. Denk ook niet dat je 100% perfect kunt zijn want niemand is ‘de perfecte veganist’.

Doe het stap voor stap.

Begin bij je boodschappenlijst en bekijk of je het dierlijke product al kunt vervangen voor andere producten. Kies een paar recepten uit het weekmenu of van de VeganChallenge website zodat je die gelijk deze week uit kunt proberen. Alleen door het te gaan proberen zul je verandering kunnen zien.

Morgen gaan we het hebben over wat er eigenlijk allemaal in je keukenkast ligt!

 

 

Oreo Trifle
Recept inspiratie
Ik wil meer zien →
Leesvoer voor 2 April
Documentaires & boeken die je niet mag missen
Door het zien van een documentaire of het lezen van een boek over veganisme schrikken veel mensen. Nieuwe en zeker heftige informatie recht voor hun neus. Wat zijn docu’s en boeken die je als veganist (wannabe) zeker moet zien en lezen? Elise zet ze voor jou op een rij.
Lees meer →
De basis. Wat is veganisme eigenlijk?

Tegenwoordig is het veganist-zijn alles behalve stoffig. Het is zelfs hartstikke hip en daarom krijgt het steeds meer aandacht. Waarschijnlijk is het hippe aspect voor veel mensen niet het hoofddoel om vegan te worden. Maar dat het steeds meer in de spotlight staat is perfect natuurlijk. 

Lees meer →
Leer een onbelangrijk bijproduct? Echt niet!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de verkoop van leer niet zo onschuldig en een belangrijk product van de bio - industrie. In dit artikel krijg je veel meer uitleg over dit ietwat onopvallende product!

Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram