Ennn we zijn van start!
We beginnen met de vraag waarom we eigenlijk vegan eten en leven? Er zijn heel wat redenen op te noemen. Dit kan zijn voor de dieren, voor de medemens, voor de natuur en het milieu, voor je gezondheid of omdat het past bij je levensvisie. Vegan eten en leven betekent ontzettend veel vliegen (figuurlijk natuurlijk) in één klap slaan.

Vegan leven houdt in dat je streeft naar een manier van leven met zo min mogelijk geweld. Of zoals de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het omschrijft:

Veganisme is een levensstijl waarbij – voor zover mogelijk en praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.

Het is een eetpatroon kiezen wat past bij je normen en waarden; namelijk van een wereld waarin dieren en mensen niet massaal worden misbruikt voor onnodige consumptie. Je zult nooit helemaal zonder schade kunnen leven, maar je kunt wel de grote jongens aanpakken. Met kop en schouders boven de rest van de boosdoeners steekt daar de bio-industrie boven uit. Een hele simpele manier om hier niet aan mee te doen is om het niet te consumeren… Je stemt immers ‘met je vork’. En daar heb je veganisme!  

Het kan slim zijn om jouw redenen op te schrijven. Welke overtuigingen heb jij? Welke doelen heb je met deze uitdaging? Dan kun je in de komende weken terugkijken naar die redenen om jezelf eraan te herinneren waarom je dit deed. Misschien helpt het je om de komende weken een soort dagboek bij te houden waarin je kunt teruglezen wat je proces is geweest.

Morgen gaan we het hebben over veganisme in de praktijk! Maar nu eerst de recepten van vandaag en nog wat leesvoer!

 

Insert alt text here
Recept inspiratie
Dit is het leukste gedeelte. Lekker eten! Het team van VeganChallenge deelt elke dag recepten met jou voor de volgende dag. 

Recepten van vandaag: 
 
Brunch: Tofu Omelet
Ik wil meer! →
Lezen op 1 April
Hoe zie je of een product vegan is?
Je staat in de supermarkt en je wilt snel wat inkopen te doen. Hoe check je zonder veel moeite of een product vegan is? Wij geven je vandaag een aantal tips!
Lees meer →
Vegan bakken: basics
Hoe maak je plantaardige taarten en ander lekkers? In deze rubriek vertelt Mirte je iedere week de beste tips en trucs, zodat ook jij straks de lekkerste veganistische baksels kan maken.
Lees meer →
Recepten inspiratie voor deze week
Ga jij vandaag boodschappen doen? Kijk dan vooral even bij het weekmenu van deze week, zodat je kan zien wat je allemaal op je boodschappenlijstje zou kunnen zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van appel peer crumble, marrokaanse tajine of chili sin carne?
Weekmenu →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram