Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor! Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen. Daarnaast bieden onze social media en blogs steun aan wie daar maar behoefte aan heeft. Doe mee — dan doen we het samen!

Ik doe mee
Al 48.836 mensen
gingen de uitdaging aan!
Nog 69 dagen
tot de volgende challenge
831
deelnemers

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Milieu

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO2? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Groene Smoothiebowl

Een snelle en eenvoudige smoothie boordevol vitaminen. Deze smoothie zorgt ervoor dat je gedurende een lange periode verzadigd bent. Door de avocado is de smoothie dik genoeg om lekker op te kunnen lepelen.

Ik ben al jaren vegetariƫr met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediƫnt.

Joska

#30DagenVegan