Tabbouleh

Tabbouleh is een Arabische salade. Deze wordt normaalgesproken met bulgur gemaakt, maar je kunt ook couscous gebruiken of quinoa voor een glutenvrije variant (let er dan wel op dat je quinoa 15 minuten moet koken).

Tabbouleh

Ingrediënten

Bereiding

Doe de couscous in een pan en voeg het hete water toe. Schep het om en laat 5 minuten staan, totdat de couscous gaar is. Snijd intussen de tomaten en komkommer in blokjes, de bosui in dunne plakjes, en snijd de kruiden fijn.

Pers boven een grote kom de citroen uit (let op de pitjes!) en meng het sap met de olie, zout en peper. Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles door elkaar. Laat nog een kwartiertje staan om de smaken goed te laten mengen. Schep het dan nog eens om en serveer.

Tip: Voor een stevigere maaltijd kun je nog kikkererwten of linzen toevoegen aan de salade of er falafel bij serveren.