Saté met pindasaus

Soms wil je gewoon iets makkelijks. Deze satéspiezen zijn een heerlijk bijgerecht, zeker als het weer barbecue-seizoen is! Als je op zoek gaat naar kant-en-klare satésaus, probeer dan eens satésaus van de merken Remia, Inproba, Oké (huismerk) of Yakso (biowinkel). Voor andere merken: let erop dat ze geen vis, koemelk, kippenei of dierlijk aroma bevatten. Je kunt natuurlijk ook lekker zelf pindasaus maken met ons recept voor Gado Gado!

Saté met pindasaus

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de eventueel grote ‘kip’-stukken doormidden, zodat ze goed passen op de prikkers. Rijg ze aan de satéprikkers. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spiezen aan beide kanten bruin. Verwarm ondertussen de pindasaus. Serveer de saté met pindasaus naast een frisse salade. Ook lekker op een broodje!

Tip: als je wat meer tijd hebt kun je natuurlijk ook zelf heerlijke vegan satésaus maken.