Havermoutpap met rozijnen en kaneel

Ouderwetse havermoutpap is hartstikke voedzaam en makkelijk te maken. In de tijd dat het staat te trekken kun je rustig gaan douchen of andere ochtendrituelen uitvoeren. Je vindt havermoutvlokken in de supermarkt van het goedkoopste merk (even bukken dus). Door sojamelk met een smaakje te gebruiken kun je steeds andere pap maken, en je kunt natuurlijk telkens andere toevoegingen gebruiken.

Havermoutpap met rozijnen en kaneel

Ingrediënten

Bereiding

Doe de havermout, water en plantaardige melk*  in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken terwijl je af en toe doorroert. Laat het daarna nog 15 minuten staan. Havermout is ook in de magnetron te bereiden. Voeg de ingrediënten samen in een kom en zet het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Houd hierbij goed in de gaten of de pap niet overkookt. Laat ook nu de pap nog zeker 10 minuten staan.

*plantaardige melk: rijstmelk, havermelk, amandelmelk of soyamelk