Nog 2 dagen tot de volgende Vegan Challenge!
Deelnemers:
2
6
7
1

Beantastic burgers

Deze prachtige oranje burgers maak je in een handomdraai van oer-Hollandse ingrediënten zoals bruine bonen, wortel en havermout. Serveer deze burgers met aardappels of een ander aardappelproduct (zoals aardappel wafeltjes) en een verse groente naar keuze.

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Bijgerecht
Type:
Burger, Vleesvervanger
Keuken:
Hollands, Wereldkeuken
Smaak:
Hartig, Kruidig
Gelegenheid:
BBQ
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2-3 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 blik bruine bonen (uitlekgewicht circa 215 gram)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels sojasaus (of ketjap asin)
  • 75 gram havermout
  • zout (naar smaak)
  • Bereiding

    Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit (snij de restjes ook fijn) en bak nog 1 minuut. Voeg wortel, komijn en chilipoeder toe en bak nog 2-3 minuten, tot de wortel zacht is. Zet het vuur uit en zet de pan opzij.

    Prak de bruine bonen in een grote kom met een vork plat. Voeg het wortelmengsel toe samen met de ketchup, sojasaus en havermout. Kneed door met je handen en vorm vier burgers van het mengsel.

    Verhit nog wat olie in een pan en bak de burgers 4 tot 5 minuten, tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Serveer de burgers met aardappel en groente naar keuze.

    Tip: deze burgers worden steviger als je de havermout van te voren fijnmaalt in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Geen ramp! De burgers worden evengoed hartstikke lekker.